Vi har en verden at vinde!

Nyheder | Mandag, januar 14, 2019 - 15:06

Vi har en verden at vinde!

Så er Skolevalget skudt i gang! I SUF kæmper vi for en verden, hvor det er den bredde befolkning, og ikke enkelte rigmænd der bestemmer over vores fremtid! Vi kæmper for en verden, hvor der er plads til alle, uanset køn, seksualitet, hudfarve og religion. Og vi kæmper for en verden som er bæredygtig, og giver plads til vores og de mange kommende generationer. Vi har en verden at vinde!

Vi kæmper for et verden med mindre ulighed, mere mangfoldighed og en grøn fremtid. 

Mangfoldighed – frihed til at være den, du er

I Enhedslisten og SUF mener vi, at alle er lige meget værd. Derfor skal alle være med til at bestemme, hvordan vi indretter vores samfund. Ikke bare når der er valg, men også i hverdagen. Alle skal kunne leve et godt liv, selvom nogle behøver mere hjælp end andre. Er du ordblind eller lam i benene, skal samfundet skaffe dig en hjælpelærer eller kørestol, så du også kan være med. Det handler om frihed til forskellighed: Uanset om du er hvid eller brun, homo eller hetro, bruger krykker eller stilletter – så skal du have respekt og rettigheder.

En grøn planet – også for næste generation

Smartere biler og billigere mobiltelefoner er intet værd, hvis vi ikke længere kan leve på vores planet. Lige nu har vi så travlt med at forbruge og forurene, at miljøet og klimaet er truet. Global opvarmning smelter isen, så havene stiger - og det er dårligt nyt for mennesker i hele verden. Sprøjtemidler ødelægger vores drikkevand. Hormonforstyrrende stoffer i alt fra legetøj til rigtig tøj giver os kræft og gør det svært at få børn. Vi vil sikre, at der også er ren luft og grøn natur til næste generation. Derfor skal vi have mindre udstødningsgas – og mere økologi og genbrug.

Lighed – ingen skal leve i fattigdom

Danmark var engang et land, hvor vi passede på hinanden, når vi blev syge eller arbejdsløse. Sådan er det desværre ikke længere. Nogle få danskere er blevet meget rige – mens rigtig mange er blevet meget fattige. Enhedslisten og SUF vil ikke have et samfund, hvor direktører bliver multi-millionærer mens medarbejderne får en ussel løn. Hvor kun bedsteforældre med mange penge har råd til hjemmehjælp. Hvor flere og flere børn ikke engang har råd til at holde fødselsdag. Vi vil hellere have, at de rige betaler mere i skat. Med de penge vil vi sikre, at ingen skal leve i fattigdom.

Vi har en verden at vinde! Stem på Enhedslisten til Skolevalget!