Nye kræfter træder til

Nyheder | Torsdag, august 9, 2018 - 17:12

Nye kræfter træder til

Den 6. august 2018 tiltrådte Socialistisk Ungdomsfronts (SUF) nye sekretærer. Selvom det ikke er noget nyt, at de gamle ansatte bliver skiftet ud årligt grundet vores rotationsordning, så er der et par ting, der er anderledes ved det nye hold Fra venstre: Lasse Andersen, Rasmus Emil Hjorth, Sofie Holten Møller

I mange år har de fuldtidsfrikøbte bestået af en organisationssekretær og en lokalgruppesekretær, men grundet den nye ansattestruktur, der blev vedtaget på Aktivitetsmødet i 2017, er der nu blevet ansat to lokalgruppesekretærer, og rotationsordningen er udvidet. Før var SUFs fuldtidsfrikøbte ansat et år ad gangen, men nu har de mulighed for at være det i op til to år. "Vi håber, at det kan skabe et mere dynamisk sekretariat, hvor der også er mindre viden, der går tabt, da der er mulighed for at de fuldtidsfrikøbte bliver skiftet ud løbende i stedet for at blive udskiftet på én gang" udtaler Emma Rung Frost Nielsen, afgående organisationssekretær.

I denne artikel får du nu muligheden for, at lære de nye ansatte lidt bedre at kende.

Lasse Andersen

Lasses blå bog:

Navn: Lasse Andersen

Alder: 21 år

Fødeby: Troldhede

År i SUF: 2 1/2  år

Hej Lasse, hvordan kan det være, du blev medlem af SUF?

Min interesse for politik startede i 2013, hvor lockouten af lærerne fik mig til at indse, at der var nogle uretfærdigheder i vores samfund. Min interesse for politik begyndte for alvor, da jeg startede på gymnasiet, hvor jeg begyndte at tale meget om politik. Min mor var i forvejen medlem af Enhedslisten, og så tænkte jeg, at det også var der, jeg hørte til.

Hvor har du primært været politisk aktiv inden du blev ansat?

Jeg har været aktiv i SUF Herning, hvor jeg også har været kontaktperson for lokalgruppen. En af de største opture, vi har haft, var en aktion vi lavede på Herning Gymnasium. Det var en protest mod karaktermuren, der lige var blevet indført. Vi hængte bannere op med teksterne “Vi er mere end tal” og “tør du vælte karaktermuren?” Så havde vi stablet en masse papkasser med teksten “karaktermuren,” og så opfordrede vi folk til at vælte dem. Det var en kæmpe succes, gymnasieeleverne synes, det var fedt, og vi fik også medieomtale i Herning Folkeblad. 

 

Hvad motiverede dig til at søge jobbet?

Jeg ønsker, at der skal skabes mere aktivitet. Jeg tror, det er muligt, at skabe flere lokalgrupper og jeg tror, det er muligt, at danne et grundigere fundament for lokalgrupperne, så de kan eksistere i flere år i stedet for, at de ofte starter forfra efter sommerferien. Jeg kan rigtigt godt lide at se, at når man tager initiativ, og går ind til opgaver med gåpåmod, at så smitter det af på andre mennesker.

Hvis du kunne spise frokost med en hvilken som helst person - død eller levende - hvem skulle det så være?

Det ville være spændende at spise frokost med Sokrates, da han har været formende for det vestlige samfund, og har skrevet mange, store tanker ned, som til en vis grad stadig er relevante i dag.

Hvis du kunne give nogle gode ord med på vejen til nye SUFere, hvad skulle det så være?

Hvis det virkelig er noget, du brænder for, så gå ind til det med åbne arme. Deltag i alt du kan, da det skaber et virkelig fedt socialt fællesskab, og man lærer rigtig meget politisk af at være sammen med folk, der er aktive andre steder i organisationen.

 

 

Rasmus Emil Hjorth

Rasmus’ blå bog:

Navn: Rasmus Emil Hjorth

Alder: 20 år

Fødeby: Solrød

År i SUF: 5 år

Hej Rasmus, hvorfor blev du medlem af SUF?

Jeg blev medlem, da jeg, igennem Enhedslisten, fandt ud af at SUF eksisterer. Da jeg blev aktiv, havde der næsten lige været regeringsskifte, og Socialdemokratiet lavede rigtig mange nedskæringer, og jeg kunne se, at det medførte ulighedsskabende elementer i vores samfund, og derfor havde jeg lyst til at engagere mig i politik. Igennem tiden har jeg primært været aktiv i emnegrupperne i SUF indtil jeg for nyligt blev lokalgruppeaktiv i Køge. Generelt har jeg været lidt rundt om det hele i SUF.

Hvad motiverede dig til at søge jobbet som lokalgruppesekretær?

I starten var jeg ret afvisende overfor idéen, fordi jeg ikke troede, jeg kunne gøre det. Forestillingen om at det var meget arbejde, og et arbejde man giver 100% til, den var fjern for mig. Efter samtaler med en række mennesker omkring mig, fandt jeg ud af, at jeg passede ind i rollen som lokalgruppesekretær. Det som driver mig, det er at kunne være med til at starte lokalgrupper og genere aktivitet. En af mine ambitioner er også er, at være med til at give selvtillid til den unge sektion af arbejderklassen. Vi er en anderledes ungdomsorganisation; vi har mere end bare ord, vi sætter handling bag!

 

Er der noget du særligt glæder dig til?

Det må være alle besøg i lokalgrupperne! Vi starter jo allerede med dem i næste uge, og der skal jeg ud og besøge nogle sjællandske lokalgrupper, og ugen efter skal jeg til Jylland. Jeg kommer selv fra en lokalgruppe, hvor vi har haft få hænder. Så det der med at kunne få tingene til at køre rundt, og samtidig også forbedre samarbejdet mellem de forskellige SUF lokalgrupper og Enhedslisten-afdelinger, glæder jeg mig til at beskæftige mig med.

Hvis du kunne spise frokost med en hvilken som helst person - død eller levende - hvem skulle det så være?

Det må være James Connolly. Han var en irsk socialist, som formåede at forene arbejderklassen i Irland over sekteriske linjer, og derfor er han en kæmpe stor inspiration. Han forenede protestanterne og katolikkerne, og det er jo det, der er så vigtigt - at forene folk på tværs af baggrunde og se, at det der reelt betyder noget, er vores klasserelationer.

Hvis du kunne give nogle gode ord med på vejen til nye SUFere, hvad skulle det så være?

De små sejre, betyder rigtig meget. Det er vigtigt at huske hinanden på, at et bannerdrop, selvom det kan virke banalt, er en sejr, da det italesætter nogle problemer. Når tingene bliver italesat, så skaber det grobund for forandring.

 

 

Sofie Holten Møller

Sofies blå bog:

Navn: Sofie Holten Møller

Alder: 24 år

Fødeby: Helsingør

År i SUF: 2 ½ år

Hej Sofie, hvad motiverede dig til at søge jobbet som organisationssekretær i SUF?

Jeg ville gerne lave noget med mit liv, der gav mening efter jeg afsluttede mit studie. Jeg havde alligevel tænkt mig, at jeg skulle være mere aktiv i SUF. Så kunne jeg ligeså godt kombinere mine interesser med jobbet, og lave politisk arbejde på fuld tid.  

Har du nogle særlige visioner for din tid i SUF?

Jeg vil selvfølgelig gerne gøre det godt og lære en masse nye ting. Jeg kan godt lide idéen om at eksperimentere med en mere flad struktur og flydende arbejdsfordeling her på sekretariatet. Det kommer nok ikke til at ske lige med det samme, men om ikke andet så begynde at lægge op til at der ikke er lige så stor en forskel på det indad- og udadvendt arbejde.

 

Er der noget du særligt glæder dig til?

Jeg glæder mig til at lave nogle større projekter, der strækker sig over en længere periode og få mulighed for at koordinere en masse ting. Jeg glæder mig til at komme i gang med at planlægge SUFs stormøde - det tror jeg bliver ret fedt! Og selvfølgelig også til at vi får væltet regeringen, selvom vi ikke helt ved, hvad alternativet så er - væltes, det skal den!

Hvad er din bedste oplevelse som politisk aktiv?

Når tingene klapper og lykkedes i politiske projekter, er det altid rart. ISUL [red. international, socialistisk ungdomslejr] var også en virkelig god oplevelse, da jeg aldrig har set så mange socialister og SUFere samlet et sted. Vi laver jo ofte ting i små grupperinger, så det var rart at få bekræftet, at vi i virkeligheden er så mange. Mere generelt har jeg haft gode oplevelser på mit studie, når det er lykkedes at lave noget, der får mange folk til at dukke op. Her får man virkelig en følelse af, at man aktiverer nogle mennesker, og opdager, at der er flere end den hårde kerne, man er aktiv i, der gerne vil være med til at forandre samfundet.

Hvis du kunne spise frokost med en hvilken som helst person - død eller levende - hvem skulle det så være?

Ikke Sokrates - han er en pisse træls type. Måske Rosa Luxemburg eller en anden sej, politisk kvinde. Det kunne være fedt. Ellers hvem som helst som er zapatist. Så kunne man få ud af dem, hvad de laver.

Hvis du kunne give nogle gode ord med på vejen til nye SUFere, hvad skulle det så være?

Bare kom - bare mød op! Det er pisse hyggeligt at være SUFer. Og selvfølgelig vil vi også gerne have, at I kommer ind på sekretariatet. Vi vil rigtig gerne snakke med jer!

De nye ansatte er klar til at tage godt imod jer - vi håber også, at I er klar til at tage godt imod dem! Den 31. august er der reception for de nye, og de gamle ansatte. Alle er meget velkomne til at deltage, læs mere her