Ingen racister til vores Pride!

Nyheder | Lørdag, juni 3, 2017 - 11:27

Ingen racister til vores Pride!

I denne weekend er der Pride Parade i Århus, for at fejre frigørelseskampen for LGBTQ-personer. Desværre er det ikke alle de, der deltager i Priden, der er nede med de personer, priden eksisterer for. Dansk Folkepartis Ungdom Aarhus deltager igen i år i Priden, på trods af at de tilhører et parti, som har modarbejdet queer-personers eksistens i al sin levetid. DF (og der er ingen grund til at adskille DF og DFU) har gang på gang sammenlignet homoseksuelle med dyr, kaldt homoseksuelle psykisk syge og en trussel mod ”danske værdier”, og beskrevet familiemønstre med forældre af samme køn som skadeligt for børn.
Så hvad laver DFU så overhovedet til Priden?

De vil gøre opmærksom på homofobi i minoritetsmiljøer. Dog uden at tage ansvar for det, eller anerkende den homofobi partiet selv udøver. Dermed tager de queer-personer som gidsler i deres racistiske ideologi. De siger til queer-personer: ”Kom og se hvad vi gør mod den homofobi, som brune mennesker udsætter jer for!”

Men så snart de får mulighed for det, stikker de queer-personerne i ryggen. For DF er ikke interesseret i at inkludere ikke hetero- og cispersoner, og det har de gjort meget for at tydeliggøre.
Partiet bruger hvide homoseksuelle til yderligere at marginalisere racialiserede grupper, heriblandt disse gruppers queer-personer. DF gør brug af homonationalisme, der er kendetegnet ved at bruge homoseksuelle til, at bringe andre undertrykte grupper ned.

 Det skal DFU ikke have platform til at gøre ved Priden i år. Priden er en fejring af os queer-personer, også de af os, som ikke er hvide i huden og har navne, der ikke er af etymologisk vesteuropæisk oprindelse. Vi vil ikke lade os splitte for at gavne DF’s racistiske agenda. Vi vil ikke lade os splitte og blot stå og se på, mens DF støtter udvisning af vores brødre, søstre og søskende til den visse død, fordi de ikke er født indenfor de danske arbitrære grænser. Vi vil ikke klappe DF på skuldrende for at bekæmpe homofobi når den kommer fra brun hud, mens de er stille når den kommer fra egne rækker. Og vi vil ikke lade DF’s deltagelse i Priden stå uimodsagt, når de aldrig har bedrevet andet end at bekæmpe vores ret til vores identiteter, og ikke viser skyggen af vilje til at ændre sig.

Svaret er ikke splittelser iblandt queer-personer, men solidaritet, sammenhold og kamp mod dem, som ikke kan acceptere os – brune eller hvide.