Ingen karaktermur på vores uddannelser

Nyheder | Lørdag, maj 30, 2015 - 12:32

Ingen karaktermur på vores uddannelser

Gik man forbi Knuds Torv i Århus onsdag eftermiddag, stødte man på en karaktermur. Det samme kommer mange unge til at gøre fremover, når de søger ind på ungdomsuddannelserne.

Regeringen har allerede gennemført karakterkrav på erhvervsskolerne, og samtlige partier til højre for Enhedslisten har tænkt sig at gøre det samme på gymnasierne.

”Det er vanvittigt at udelukke unge fra at tage en uddannelse, bare fordi de ikke har de rigtige tal på sit eksamensbevis. Du kan sagtens blive en dygtig tømrer, uden at kunne analysere digte. Karakterkrav gør ikke noget godt for vores uddannelsessystem.” udtaler Anne Hegelund, folketingskandidat for Enhedslisten i Aarhus og studerende

Mange papkasser var klistret solidt sammen og dannede en høj mur på Sankt Knuds Torv i Aarhus, men siden de studerende aktivister fra Socialistisk Ungdomsfront og Enhedslisten er stærkt imod at sætte en mur op om vores ungdomsuddannelser, blev den naturligvis væltet.

“I SUF og Enhedslisten ønsker vi frihed og lighed i uddannelse, ikke de borgerliges konkurrencementalitet som gør os til klasse-konkurrenter fremfor klassekammerater” forklarer Freja Hvid, ledelsesmedlem hos Socialistisk UngdomsFront og aktiv i Enhedslistens valgkamp.