Imod racisme, undertrykkelse og burkaforbud

Nyheder | Mandag, juli 16, 2018 - 21:59

Imod racisme, undertrykkelse og burkaforbud

D. 1. august træder den såkaldte maskeringsforbud i kraft. En lov der ikke blot er et værktøj til at undergrave religiøse minoriteter, men også er i konflikt med vores demokratiske rettigheder. Målet med lovgivningen er klokke klart at diskriminere og chikanerer muslimske kvinder, det er endnu et bevis på den racistiske hetz, der alt for længe er blevet ført. Det er aldrig statens opgave at bestemme vores valg af beklædning. Men ikke nok med lovgivningen er diskriminerende, så giver den også politiet retten til at vurdere om din påklædning tjener et ”anerkendelsesværdigt formål”. I medierne har tilhængere af loven, som regeringen og socialdemokratiet, fremtalt loven som kvindefrigørende og ”at det vil hjælpe integrationen”. Deres åbenlyst diskriminerende lov vil kun skabe større splid og kriminalisere muslimske kvinder.   

 

I SUF går vi ind for frihed og vores demokratiske rettigheder. Demokrati skal ikke kun være bemærkelsesværdigt på papir, men skal hver dag realiseres. Retten til selvbestemmelse over egen krop og beklædning er en menneskeret. Derfor går vi på gaden d. 1. august for at vise vores utilfredshed med lovgivningen og solidaritet til de minoritetskvinder, loven så tydeligt rammer. Vi vil sammen gå i festlig og kreativ tildækning fra Den Sorte Plads til Bellahøj politistation. Kan du ikke deltage i demonstrationen, opfordre vi i SUF alle til at lave aktioner i deres egen hjemby, hvor staturer kan pyntes eller banner hænges op. Send gerne billeder til os på Facebook.

Kampen stopper dog ikke d. 1. august, da SUF, efter loven træder i kraft, vil køre en burkaforbud-kampagne, hvor vi forsætter med at latterliggøre lovgivningen, fordi hvis regeringen forsat vil køre deres racistiske hetz, så er vi klar. Kampen fortsætter, racismen skal knuses!

Duk dig ikke – DUK OP